Aktuális információk

Félévi fejezetleadással, bírálattal kapcsolatos tudnivalók

Tisztelt Témavezetők! Kedves Hallgatók!

Szeretnénk felhívni a tisztelt oktatók és hallgatók figyelmét arra, hogy megváltozott a TNDI Működési szabályzatának a féléves fejezetleadásokra vonatkozó része. A szabályzat 13/l. pontja szerint: "A 4. félév és az 5-8. félév végén megírt fejezeteket a témavezető mellett a programtitkároknak is el kell küldeni pdf formátumban. Az 5-8. félév végén leadott fejezetet a témavezetőn kívül egy, a témavezető által felkért szakértő is véleményezi írásban. A kredit megszerzéséhez pedig mind a témavezető, mind a felkért szakértő jóváhagyása szükséges. A felkért szakértő lehet külső és belső oktató, kutató."

Az új szabályozás alapján a komplex vizsga utáni képzésben részt vevő hallgatók félévente megírt fejezeteit a témavezető mellett még egy szakmailag kompetens személynek is értékelnie kell. Az elkészült fejezeteket pedig a témavezetői és a másodvéleménnyel együtt kérjük megküldeni a programtitkároknak (Történelem Program: Veres Tünde, Néprajz Program: Telenkó Bazil). A történelmi program hallgatóinak esetében a félév során kötelezően teljesítendő disszertáció-fejezet leadásai határideje 2023. május 31. A fejezetbírálatok beérkezési határideje június 30. Kérjük a hallgatókat és az oktatókat, hogy ennek megfelelően járjanak el. 

A 4. félévre vonatkozó fejezet esetében a bírálatokat a fejezetvédési jegyzőkönyv tartalmazza, így azzal külön teendő nincs. 

Doktori iskola affiliáció megjenítése publikációkban

A Debreceni Egyetem Szenátusa 2019. június 20-i ülésén kiegészítette a Debreceni Egyetem "Szerzői jogi szabályzat és publikációs irányelvek" című szabályzatának 9.1. pontját az alábbiak szerint: "Doktorandusz hallgató és doktorjelölt Szerző esetében a kettős, a doktori iskolára és az intézetre utaló affiliáció feltüntetése iskötelező. A doktori iskola megjelölése az alábbiak szerint meghatározott:

[az egyetem neve], [a doktori iskola neve]

Például:
Debreceni Egyetem, Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola
University of Debrecen, Doctoral School of Nutrition and Food Sciences

Debreceni Egyetem, Laki Kálmán Doktori Iskola
University of Debrecen, Kálmán Laki Doctoral School of Biomedical and Clinical Sciences

Abban az esetben, ha az affiliáció megjelölésénél nincs lehetőség több intézmény feltüntetésére, a doktori iskola nevét egyéb lehetséges helyen (pl. lábjegyzetben,köszönetnyilvánításban) szükséges feltüntetni."

Kérünk minden doktori iskolánkhoz tartozó PhD hallgatót és doktorjelöltet, hogy a jövőbeli publikációk megjelentetésekor a fenti rendelkezéseknek megfelelően járjanak el. 

Frissítés dátuma: 2023.05.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.