Beszélő források az arisztrokráciáról

Beszélő források az arisztrokráciáról

A „Beszélő források az arisztokráciáról” című virtuális tárlatunk létrejöttét a járvány miatti korlátozások és a személyes kontaktusra épülő valóságos kiállítás megszervezésének lehetetlensége idézték elő, de a kényszer arra vezetett bennünket, hogy egy több szempontból is felhasználható, tartalmában bővülő és az összeállítás szempontjait tekintve folyamatosan megújuló gyűjtemény alapjait nyújtsunk át Önöknek.

A forrásokat, amelyeket bemutatunk, OTKA kutatócsoportunk tagjai válogatták. Két egymást követő pályázati időszakban dolgozhattunk együtt, s vallathattuk az arisztokráciáról a magyarországi és a szomszédos országok levéltárainak anyagait, vizsgálhattuk elsősorban az erdélyi és a felvidéki nagybirtokos családok irategyütteseit.


Frissítés dátuma: 2021.03.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.