Konferenciák

  • Sapiens Ubique Civis IX – Szeged 2022

A Szegedi Tudományegyetem Klasszika Filológia tanszékén 2022. augusztus 31 – szeptember 2. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Sapiens Ubique Civis konferencia, amelyre a szervezők egyaránt várják MA, illetve PhD hallgatók jelentkezését. A konferencia célja, hogy különböző területeken dolgozó fiatal kutatóknak biztosítson felületet kutatásaik bemutatására, továbbá az együttműködésre. Ennek megfelelően a várt előadások témakörei érinthetik az irodalmat, történelmet, filológiát, görög és római történelmet, olyan területeket, amelyek elsősorban az antikvitással vannak kapcsolatban. Az előadások írott formában való megjelentetésére a konferencia anyagából készülő tanulmánykötet kereteiben van lehetőség.

A konferencia nyelve angol.

Jelentkezési határidő: 2022. június 15.

Jelentkezni egy maximum 300 szavas absztrakttal lehet, amelyet a címre kell elküldeni.

A jelentkezőket július 15-ig értesítik előadásaik befogadásáról.

A résztvevőknek regisztrációs díjat kell fizetni, amely 60 Euró.

Felhívás

 

  • Central European Interdisciplinary Summer School, c. 1200–1700 University of Pécs, 22–24 July 2022

A Pécsi Tudomány Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. július 22–24-én kerül megrendezésre a Central European Summer School. A rendezvény Közép-Európa közép- és koraújkori időszakát helyezi középpontba. Az eseményen előadó, illetőleg szemináriumvezetői minőségben részt vesz Intézetünkből Prof. Dr. Bárány Attila és Dr. Györkös Attila. A nyári egyetem szemináriumi előadásai mellett a résztvevőknek lehetőségük van workshop jelleggel előadni saját kutatási eredményeiket is. Ehhez a jelentkezési laphoz egy 1500 szavas rezümét is kell mellékelni. A szervezők doktorandusz hallgatók, illetve posztdoktor kutatók jelentkezését is várják. Jelentkezni 100 szavas motivációs levéllel és rövid önéletrajzzal lehet a  email címen.

A szervezők döntése értelmében a nyári egyetem online formában kerül megrendezésre, ennek megfelelően a részvétel ingyenes.

 

Jelentkezési határidő: 2022. június 30.

Az előzetes program a következő linken elérhető: https://centraleuropeansummerschool.wordpress.com/provisonal-programme/

 

Felhívás

 

  • Történelem és erőszak - a Hajnal István Kör 2019. évi konferencia felhívása

A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület Idén is megrendezi éves konferenciáját (ezúttal Szegeden), amire ezúton szeretném felhívni a munkatársak és doktoranduszok szíves figyelmét. Az idei, 2019. évi konferencia címe, ill témája:Történelem és erőszak. A konferenciafelhívást és a jelentkezési lapot mellékelem, de mindkettő elérhető a Kör honlapján is: https://hajnalkor.hu/. A konferencia részeként a szervezők külön doktori szekciót is hirdetnek. Ebben tematikai kötöttség nélkül mutathatják be társadalomtörténeti kutatásaikat azok a kollégák, akik jelenleg dolgoznak doktori disszertációjukon, vagy az elmúlt évben védték meg azt. A szervezők célja ezzel az, hogy fórumot biztosítsanak azon fiatal társadalomtörténészeknek, akiknek kutatása nem illeszkedik az adott évi konferencia tematikájába. A HIK konferenciák egyben a tágabb tudományos közösségbe való integrálódásra, tapasztalatcserére is alkalmat nyújtanak a fiatal kutatóknak.

A jelentkezési határidő: 2019. május 20.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

  • German Research Information Breakfast

2019. április 12-én a DAAD szervezésében megrendezésre kerül a German Research Information Breakfast című rendezvény, amelynek élja, hogy a német kutatószféra működéséről, lehetőségeiről nyújtson átfogó képet az érdeklődkőknek. Az előadást Dr. Veronika Proske, a budapesti Német Felsőoktatási Információs Központ igazgatója tartja, amelyet követően lehetőség nyílik a vendégelőadóval való személyes beszélgetésre és konzultáióra. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely a következő ide kattintva érhető el.

Meghívó

 

  • XI. Szegedi Medievisztikai Konferencia Felhívás

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Történelemtudományi Doktori Iskolája a Medievisztika-Régészet Doktori Program keretén belül 2019. május 30–31-én konferenciát szervez középkorral foglalkozó PHD képzésben részt vevő kutatók számára. A konferencián elhangzott előadások publikálására a korábbi évek gyakorlatának megfelelően konferenciakötetben kerül sor. A konferencia előadásainak időtartama 20 perc, melyet 10 perc vita egészít ki. Jelentkezni az előadások címének és az előadások legfeljebb 300 szavas összefoglalójának a e-mail címre való elküldésével lehet.

A konferenciára való jelentkezés dátuma: 2019. április 12.

Felhívás

 

  • Tavaszi Szél Konferencia Debrecenben

A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2019. május 3-5. között a Debreceni Egyetemen rendezi meg a Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos konferenciáját. Bár a jelentkezési határidő március 10-én lezárult szeretnék felhívni hallgatóink figyelmét a konferenián való részvételre. Részletek ide kattintva olvashatóak.

Frissítés dátuma: 2022.05.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.