Megjelent Dr. Katona Csete új kötete

2022, november 4 - 13:45

A Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének oktatójának könyve „Vikings of the Steppe” címmel jelent meg a londoni Routledge kiadó gondozásában.

Katona Csete könyvében a viking korra vonatkoztatva vizsgálta a vikingek, ruszok és a sztyeppei nomád népek kapcsolatait. A kötet középpontjában ennek megfelelően az áll, hogyan hatott a sztyeppe a skandináv-rusz kultúra fejlődésére, amely hatást a szerző a fegyverzet, mindennapi öltözködés és vallási aspektusok változásaival szemléltet.

A kötet megvásárolható az Amazonon keresztül, amelynek weboldalán a kötetbe is bele lehet lapozni.

A Taylor and Francis Group oldalán elérhető a kötet egyes fejezeteinek absztraktja.

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.